Loopbaanbegeleiding

Behoefte aan een nieuwe uitdaging of heb je het gevoel dat je niet meer op de juiste plek zit? Heb je te weinig uitdaging of kost je werk je teveel energie? Of wil je simpelweg eens wat anders doen?

Om meer grip op je loopbaan te krijgen zijn keuzes nodig. Maar hoe wordt jij weer degene die de keuzes maakt en daarmee de grip op de loopbaan terug krijgt? Co-Coaching helpt je hierbij met een coaching traject op maat. Wij gaan daarbij uit van jouw kracht en talenten. Zodat je jezelf blijft ontwikkelen en bereikt wat je écht belangrijk vindt.

 

Inhoud
Onze coaching trajecten zijn altijd maatwerk, gericht op jouw persoonlijke doelen.

Na afloop van het traject heb je het volgende bereikt:

ben je de regisseur van je eigen loopbaan
weet je nog beter wat je motiveert in je werk
zet je jouw talenten optimaal in
haal je meer plezier en succes uit je werk
durf je te doen wat je raakt
 

Het traject
Intake gesprek
in dit gesprek formuleert u samen met uw coach de doelen voor dit coachingstraject. Om te zorgen dat de doelen optimaal aansluiten bij uw arbeidssituatie vult u een vragenlijst in. Daarnaast bespreekt uw coach de aanpak. In overleg kan uw leidinggevende bij het gesprek aanwezig zijn.

Plan van aanpak
Na het gesprek wordt de informatie in een plan van aanpak vastgelegd. Daarin staan ook afspraken m.b.t. vertrouwelijkheid. Bijv. of het plan ook inzichtelijk is voor de leidinggevende.

Eindgesprek
Samen met uw coach bekijkt u tijdens het eind gesprek in hoeverre uw leerdoelen bereikt zijn. Hiervoor vult u nogmaals een vragenlijst in en bespreekt u de resultaten met uw coach. Ook kijkt u vooruit naar de punten waar u in de toekomst verder aan wilt werken.

Tijdens het traject komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Het zelfbeeld
Drijfveren en Loopbaanankers
Overtuigingen
Kwaliteiten en vaardigheden
Loopbaan/doelen
Actieplan
Het traject omvat 6 tot 8 bijeenkomsten, waarin gewerkt wordt met verschillende methodieken, en loopbaaninstrumenten. Huiswerkopdrachten zijn onderdeel van het traject. Voor de meeste trajecten geldt dat zes gesprekken van vier kwartier effectief is. Afhankelijk van jouw coaching vraag kunnen meer of minder gesprekken nodig zijn.

Een langer traject is eventueel ook mogelijk dan bevat het o.a. de volgende onderwerpen:

Arbeidsmarktoriëntatie
Sociale media/netwerken
Arbeidsmarktbemiddeling