Specialisme

Wij zijn een team, begeleiders met dezelfde kernwaarden.De kernwaarden,afstemming op de ander mens is de belangrijkste.Hierdoor zijn wij vanzelfsprekend gericht op ontwikkeling, zelfontplooiing en persoonlijke groei. Tegelijk hebben we door onze levens en werkervaring naast onze opleidingen oog voor de vraag achter de vraag. Graag ontrafelen we iets, halen het uit elkaar. Doorvragen,doelen,stellen,inzicht vergroten en mogelijkheden creeeren naast problemen oplossen zijn dan ook onderdelen van onze werkhouding.

Tegelijk staat het vergroten en of behouden van de zelfstangheid voorop. Door middel van intensieve begeleiding motivering,monitoring en continuiteit te bieden en vooral stap voor stap dit te doen bereiken we de gestelde doelen (meestal).

en een echt mensenmens en werk dan ook al vele jaren met mensen, voorheen zo’n 35 jaar binnen de psychiatrie en sinds een jaar of 10 binnen de dienstverlening. Indertijd werkte ik binnen de psychiatrie in verschillende functies alsmede voor verschillende organisaties waarbij ik altijd het spanningsveld van wonen, werken, dagbesteding op zocht. Ik ben op actie gericht en zelf ontwikkelen of het ander helpen ontwikkelen is daar onderdeel van.

Mijn expertise is dan ook het afstemmen en doseren. Graag haal ik “iets uit elkaar”. Doorvragen, doelen stellen, inzicht vergroten, mogelijkheden creëren, problemen oplossen.

Ik ben op de hoogte van regelingen binnen het UWV, de gemeente en de zorgverzekeraar.

Ik stem af op de begeleidingsbehoefte van de persoon in kwestie en biedt dan ook maatwerk. Naast de actieve coaching geef ik vaak adviezen mee naast huiswerkopdrachten. Deze adviezen kunnen over literatuur gaan, informatie over andere vormen van "steun" of anderszins dat wat nodig is en aansluit.  

Mijn kennis, contacten en interesse met betrekking tot sectoren ligt vooral in welzijn, onderwijs, (gezondheid) zorg, horeca, bedrijfsleven en het zelfstandig ondernemerschap.